Snart är den här, boken om villastaden Paradiset!

Paradiset i Partille känner många människor till, även utanför kommunens gränser. Det har omnämnts i litteraturen sedan mer än hundra år, där finns nämligen nyckeln till en stor del av Partilles 1900-talshistoria. Nu finns för första gången den 120 åriga historien om människorna, husen och utvecklingen i villastaden Paradiset samlad. Här ryms intressant industrihistoria, spännande människoöden, flera arkitektoniska pärlor, liksom en hel del kuriosa och anekdoter. Och många av de historiska fotografierna i boken publiceras för första gången! Boken är ett samarbete mellan Paradisets fastighetsägareförening och Partille hembygdsförening.

Tryckeriet arbetar för högtryck med att producera den 328 sidor tjocka boken och har lovat leverans till den 18 december. Direkt som vi får den, börjar vi att leverera den till er medlemmar som förhandsbeställt. Därefter kommer den att finnas till försäljning genom Partille hembygdsförening, till specialpriset 250 kr för fastighetsägare- och hembygdsföreningens medlemmar.

Läs mer om innehållet i den kommande boken och se exempel, i ”Dokument”, under ”2020” välj ”Bokbeskrivning”. För information om förbeställning se tidigare nyhet.